El Poble Nou del Delta

Carrers vorejats de cases blanques, flors a dojo i altes palmeres, aquesta és la primera imatge que es té quan s’arriba al Poble Nou del Delta. És una localitat de prop de 250 habitants, format per unes cent cases i que pertany al municipi d’Amposta.

Poble Nou del Delta

La història del Poble Nou del Delta és prou curiosa. Va ser creat l’any 1957 amb el nom de Villafranco del Delta per l’Instituto Nacional de Colonización, per tal d’allotjar els agricultors que anaven al Delta com a temporers. D’aquí el seu aspecte colonial. És una visita força interessant, no només perquè el poble és molt atractiu per passejar-hi, si no també gràcies a la proximitat de la llacuna de l’Encanyissada i la Casa de Fusta.

Al Poble Nou del Delta hi ha una magnífica oferta gastronómica amb restaurants amb cuina deltaica. El centre comercial més proper és Amposta i Sant Carles de la Ràpita on hi ha tota mena de serveis.

Des del Poble Nou es poden fer diverses rutes, entre les que destaquen la que porta fins el Trabucador vorejant la llacuna de la Tancada i la que recorre el perímetre de la llacuna de l’Encanyissada, ambdues molt adequades per fer en bicicleta.